فهرست مطالب

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:10 Issue: 3, 2008

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مریم بی خوف تربتی، حسین خان احمد، فاطمه جمشیدی، مرتضی کریمی پور، مجید صادقی زاده، محمدعلی شکرارگزار، امیر امان زاده، سیروس زینلی صفحه 1
    هدف
    بیماری بتا-تالاسمی در اثر غیاب یا کاهش سنتز زنجیره بتاگلوبین به وجود می آید. یکی از روش های درمانی مؤثر برای این بیماری ژن درمانی توسط ناقل های ویروسی است. ظرفیت ناقل های لنتی ویروسی حدود 8 کیلوباز است. با توجه به ظرفیت محدود ناقل های لنتی ویروسی از miniLCR طراحی شده به طول 6 کیلوباز به جای ناحیه تنظیمی LCR در کنار ژن بتاگلوبین استفاده شد. هدف از این مطالعه ساخت لنتی ویروس های نوترکیب حاوی ژن بتاگلوبین و miniLCR برای انتقال سازه ژنی مورد نظر به سلول های هدف به منظور ژن درمانی بتا-تالاسمی ماژور است.
    مواد و روش ها
    هر یک از قطعات HS2، HS3، HS4 (miniLCR) و ژن بتاگلوبین به همراه نواحی UTR ́5 و ́3 از DNA ژنومی افراد سالم با روش PCR تکثیر شد. هر یک از آن ها پس از کلونینگ در ناقل pTZ57R/T و ساب کلونینگ در ناقل pBGGT در نهایت در یک ناقل لنتی ویروسی به نام pLenti-Dest ساب کلون شد. طی ترانسفکشن همزمان ناقل نهایی به همراه سه ناقل کمکی (Plp/VSVG، Plp2، Plp1) با لیپوفکتامین 2000 به درون رده سلولی 293T، لنتی ویروس های نوترکیب حاوی سازه ژنی مورد نظر تولید و با RT-PCR تایید شدند.
    نتایج
    تیتر این لنتی ویروس های نوترکیب در رده های سلولی COS-7و K562 یکسان بود. MOI بهینه این ویروس ها برای سلول COS-7، 5 به دست آمد. ترانسداکشن سلول های هدف در حضور پلی برن 2 برابر شد. سلول های COS-7 ترانسدیوس شده پس از دو هفته انتخاب آنتی بیوتیکی باقی ماندند. DNA این کلونی های باقی مانده استخراج و با روش PCR وارد شدن سازه ژنی ساخته شده تایید شد.
    نتیجه گیری
    لنتی ویروس ها می توانند وسیله ای مناسب برای انتقال سازه ژنی فوق به سلول های هدف در حال تقسیم و آن هایی که تقسیم نمی شود مانند سلول های بنیادی با هدف ژن درمانی بیماری های خونی مانند بتا-تالاسمی باشند. کارایی استفاده ازلنتی ویروس ها بیشتر از روش هدف گیری ژنی در ژن درمانی بتا-تالاسمی است. انتظار می رود با استفاده از واحدهای HS2و HS3 و HS4 در mini LCR به جای LCR در کنار ژن بتاگلوبین و نیز انتخاب قطعه HS3 با طول بزرگتر میزان بیان بتاگلوبین را افزایش دهد.
  • منصور حدادیان، فاطمه غفاری فر، عبدالحسین دلیمی اصل، شهلا رودبارمحمدی صفحه 13
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی سرواپیدمیولوژیک کیست هیداتید انسانی، با روش الایزا در در استان کردستان است.
    مواد و روش ها
    با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعات قبلی حجم نمونه 1979 نفر به دست آمد. روش کار بدین ترتیب بود که ابتدا از تمام افراد مورد مطالعه پس از تکمیل پرسشنامه، نمونه خون گرفته شد وسرم تمام افراد در رقت 1:400 با آزمون الایزا آزمایش شد.
    نتایج
    نتایج به دست آمده نشان داد که از مجموع افراد مورد مطالعه، 22 نفر (12/1 درصد) با آزمون الایزا واکنش مثبت نشان دادند؛ از این افراد،10 نفر (9/0 درصد) از جمعیت شهری، 12 نفر(42/1 درصد) از جمعیت روستایی بودند. همچنین 65/ 1 درصد زنان و45/0 درصد مردان جمعیت تحت مطالعه با این روش مثبت بودند و بیشترین درصد آلودگی در گروه سنی 40-30 (59/1 درصد) مشاهده شد. براساس این مطالعه میان درصد آلودگی به کیست هیداتید در میان زنان و مردان اختلاف معنی داری وجود داشت. همچنین اختلاف درصد آلودگی گروه سنی سی تا چهل سال با گروه های سنی دیگر معنی دار بود. اما بین درصد آلودگی به کیست هیداتید و جمعیت شهری و روستایی اختلاف معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج به دست آمده از این تحقیق بیشترین درصد آلودگی در شهرستان دیواندره (69/1 درصد) به دست آمد. علت این اختلاف این است که بیشترین جمعیت روستایی استان که به امر کشاورزی و دامداری مشغول هستند در این شهرستان متمرکزند.
  • محمودرضا رفیعی، حمیدرضا کلهر، محمد مرندی، سیدجواد مولی صفحه 19
    کاربردهای بالینی سلول های بنیادی جنینی از یک سو با مشکل پس زدن بافت و از سوی دیگر با محدودیت های اخلاقی روبروست. یک راه حل برای این موضوع باز برنامه ریزی سلول های سوماتیک به کمک انتقال هسته آنها به اووسیت یا زیگوت است. اما پیچیدگی های فنی و ملاحظات اخلاقی موجود، کاربرد بالینی این فن آوری را نیز با مشکل مواجه کرده است. راهکاری که به تازگی ابداع شده القای باز برنامه ریزی در سلول های بالغ در شرایط محیط آزمایشگاه است. این کار اولین بار به واسطه بیان چهار فاکتور رونویسی به نام های Oct4، Sox2، c-Myc و Klf4 انجام شده است. پس از آن به منظور بهینه سازی و نزدیک کردن این فن آوری به کاربرد های بالینی تلاش های بسیاری صورت گرفته است، اما به نظر می رسد هنوز راه درازی در پیش است. در این مقاله راهکارهای موجود برای باز برنامه ریزی سلول های سوماتیک به دوران جنینی بررسی و سپس در مورد استراتژی اخیر و پیشرفت های صورت گرفته در آن بحث می شود.
  • فاطمه رودباری، فرزانه صباحی، محمدنبی سربلوکی، فرزانه برخورداری، مهدی مهدوی، احمد عادلی، فریدون مهبودی صفحه 31
    هدف
    اپیدمی جهانی ویروس نقص سیستم ایمنی انسان به حدی ادامه یافت که از پیش بینی های قبلی نیز فراتر رفت. امیدوارکننده ترین وسیله برای کاهش این اپیدمی، یک واکسن مؤثر است. واکسن های DNA پاسخ ایمنی همورال و سلولی را القا می نمایند و مشابه واکسن های زنده عمل می کنند بدون آن که پتانسل بیماریزایی آن را داشته باشند. اهمیت ایمنی سلولی در کنترل ویرمی ویروس نقص سیستم ایمنی انسان و ویروس نقص سیستم ایمنی میمون منجر به هدایت تولید یک سری از کاندیدهای واکسن شده است که به طور مؤثری این پاسخ ها را القا می نمایند. در حال حاضر اعتقاد بر این است که یک استراتژی واکسن ویروس نقص سیستم ایمنی می بایست هر دو پاسخ ایمنی همورال و همین طور سلولی را تحریک نماید. p24و gp41 نقش های بسیار مهمی را در واکنش متقابل ویروس- میزبان و بیماری زایی بازی می کنند. این پروتئین ها به عنوان کاندید قابل توجه واکسن، در نظر گرفته می شوند چراکه آثار ایمنی زایی و تعدیل ایمنی آن ها ثابت شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، پاسخ ایمنی سلولی مؤثر علیه یک ناقل بیانی (pcDNA 3.1 Hygro) حاوی توالی های ایمونوژنیک gp41-p24، به عنوان کاندید واکسن DNA در موش های Balb/C، ارزیابی شد. برای ایمن سازی از دندروزوم استفاده شد که یک خانواده جدید از وسایل انتقال برای ترانسفکشن و درمان است. میزان اینترفرون گاما و آنتی بادی کل، با الایزا و تقسیم سلولی لنفوسیتی نیز با MTT سنجش شد.
    نتایج
    آزمایش الایزا و MTT تایید نمودند که ژن الحاقی gp41- p24 قادر به افزایش پاسخ ایمنی در موش ها است.
    نتیجه گیری
    ساختاری که در این تحقیق استفاده شده می تواند کاندید خوبی برای واکسن DNA علیه ویروس نقص سیستم ایمنی انسان نوع یک باشد اگر آزمایش های تکمیلی بعدی نیز همانند آزمایش های انجام شده در این تحقیق، ایمن زایی این قطعات ملحق شده را تایید نماید.
  • بهاره عبد نیک فرجام، زهرا امیرغفران، اسکندر کمالی صفحه 41
    هدف
    در سلول های تک هسته ای و چندهسته ای خون محیطی نیتریک اکساید توسط آنزیمی به نام نیتریک اکساید سنتاز القایی تولید می شود. ژن کدکننده این آنزیم (NOS2A) روی کروموزوم 17q11.21قرار دارد. نیتریک اکساید در پاسخ های التهابی آزاد می شود. در این مطالعه چندشکلی های ژن NOS2A در افراد طبیعی و تاثیر آن بر میزان تولید نیتریک اکساید در سلول های تک هسته ای و چندهسته ای خون محیطی افراد طبیعی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    چندشکلی های موجود در موقعیت های C/T1659- و C/T150+ ژن NOS2A در 232 فرد طبیعی به ترتیب با روش های PCR-Allele Specific وRFLP –PCR مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی اثر این چندشکلی ها بر میزان تولید نیتریک اکساید، سلول های تک هسته ای و چندهسته ای خون محیطی 92 فرد طبیعی جدا شدند و با مایع رویی کشت حاصل از باکتری اشرشیاکلی (ATCC 25922) به منظور القای آنزیم نیتریک اکساید سنتاز القایی و تولید نیتریک اکساید تحریک شدند. پس از گذشت 24 ساعت میزان تولید نیتریک اکساید در مایع رویی محیط کشت سلولی با روش گریس اندازه گیری شد و تاثیر این چندشکلی ها بر میزان تولید نیتریک اکساید در این افراد مورد مطالعه قرارگرفت.
    نتایج
    در میزان تولید نیتریک اکساید بین ژنوتیپ های مختلف حاصل از دو چندشکلی مذکور در سلول های تک هسته ای و چندهسته ای خون محیطی افراد طبیعی تفاوتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده عدم تفاوت در میزان تولید نیتریک اکساید در ژنوتیپ های مختلف NOS2A است. هیچ گونه شباهتی بین جمعیت طبیعی ایران با گامبیا و چین مشاهده نشد. این تفاوت ها ناشی از تفاوت های نژادی و ژنتیکی بین جمعیت های بررسی شده است. با توجه به اهمیت چندشکلی های NOS2A در میزان تولید نیتریک اکساید مطالعات بیشتر در سایر گروه های نژادی پیشنهاد می شود.
  • بهجت غلامی، مجید صادقی زاده، حسین نجم آبادی صفحه 51
    هدف
    لوسمی (سرطان خون) میلوئیدی مزمن یک بیماری کلونال بدخیم سلول های پایه خون ساز است که نتیجه آن افزایش سلول های میلوئیدی، اریتروئیدی و پلاکت ها در خون محیطی و هیپرپلازی در مغز استخوان است. تحقیقات انجام شده واریانت های متفاوتی از BCR-ABL را در بیماران لوسمی میلوئیدی مزمن نشان داده است. تاکنون در ایران صرفا 3 واریانت در برخی از آزمایشگاه های تشخیص طبی شناسایی می شود که یکی از دلایل آن عدم طراحی و استفاده از آغازگرهایی است که به طور همزمان بتواند کلیه واریانت ها را شناسایی کند. در این مطالعه با روش RT-Multiplex PCR کلیه واریانت ها در بیماران لوسمی میلوئیدی مزمن شناسایی شد.
    مواد و روش ها
    نمونه خون از یکصد فرد تحت درمان یا در مرحله تشخیص بیماری دریافت و سپس با استفاده از کیت تجارتی Roche از 600 میکرولیتر کلیه نمونه ها RNA استخراج شد. RNA استخراج شده توسط آنزیم نسخه برداری معکوس به cDNA تبدیل و با استفاده از 2 جفت آغازگر نمونه ها برای واریانت های BCR-ABL مورد آزمایش قرار گرفتند. به موازات کلیه نمونه ها به روش RT-Multiplex Nested PCR روی ژل آگارز بررسی شد.
    نتایج
    RT-Multiplex PCR توانست BCR-ABL را در تمام نمونه هایی که برای این mRNA ژن ادغامی مثبت بوده اند نشان دهد. در یکصد نمونه جمع آوری شده به روشRT-Multiplex PCR، 46 درصد مثبت و 54 درصد منفی و به روش RT-Multiplex Nested PCR، 44 درصد مثبت و 56 درصد منفی بوده است.
    نتیجه گیری
    ما در این تحقیق با استفاده از یک PCR یک مرحله ای توانستیم واریانت های بیشتری از BCR- ABL را در یک لوله در زمان کوتاه تر و هزینه کمتر شناسایی کنیم، ضمن مقایسه معلوم شد این روش از اختصاصیت 100 درصد برخوردار است. این پژوهش می تواند با استفاده از تعداد نمونه های بیشتر برای تشخیص سایر واریانت ها و روشReal Time PCR برای بررسی کمی نمونه ها کامل تر شود.
  • محمدحسن جوکار، محمود محمودی، سارا حصاری، منصوره سبحانی صفحه 59
    هدف
    در مطالعات اخیر نشان داده شده است که آنتی بادی های ضد پپتید حلقوی سیترولینه (Anti-CCP) دارای ویژگی بسیار بالا برای تشخیص آرتریت روماتویید بوده و در پیش بینی ابتلا به این بیماری و تعیین پیش آگهی آن مفید هستند. ما در این مطالعه ارزش تشخیصی آنتی بادی های ضد پپتید حلقوی سیترولینه را در گروهی از بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید ارزیابی کردیم.
    مواد و روش ها
    آنتی بادی ضد پپتید حلقوی سیترولینه و فاکتور روماتویید در 247 نمونه سرم مورد آزمایش قرار گرفت. نمونه ها مربوط به 128 بیمار مبتلا به آرتریت روماتویید و 119 فرد غیرمبتلا به این بیماری (شامل 48 فرد سالم و 71 بیمار مبتلا به دیگر بیماری های نسج همبند یا بدخیمی های خونی) به عنوان گروه شاهد بود.
    نتایج
    تعداد مبتلایان به آرتریت روماتویید 128 نفر (93 زن، 35 مرد) و تعداد گروه شاهد 119 نفر (78 زن، 41 مرد) بود. حساسیت آنتی بادی ضد پپتید حلقوی سیترولینه برای تشخیص آرتریت روماتویید 40/66 درصد و ویژگی آن 11/94 درصد بود. حساسیت فاکتور روماتویید برای تشخیص آرتریت روماتویید 53/69 درصد و ویژگی آن 51/81 درصد بود.
    نتیجه گیری
    در بیماران ما آزمون آنتی بادی ضد پپتید حلقوی سیترولینه دارای حساسیت متوسط ولی ویژگی بالایی برای تشخیص آرتریت روماتویید است.
  • ناصح ملکی، عزت الدین جوادیان، مهدی محبعلی، عبدالحسین دلیمی اصل، جاوید صدرایی، ذبیح الله زارعی، محمدعلی عشاقی صفحه 65
    هدف
    در این مطالعه حشره شناسی برای تعیین پشه خاکی های ناقل لیشمانیا، تعداد 358 پشه خاکی متعلق به جنس سرژنتومیا در کانون بومی لیشمانیوز احشایی شمال غرب ایران بررسی شدند.
    مواد و روش ها
    DNA سینه و شکم پشه خاکی استخراج شد و آلودگی طبیعی آن ها به لپتوموناد به کمک روش semi-nested PCR و تعیین توالی بخشی از ژن ITS-rDNA مورد آزمایش قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که دو نمونه پشه خاکی سرژنتومیا دنتاتا به انگل های لیشمانیای خزندگان متعلق به زیرجنس سارولیشمانیا آلوده بودند. آنالیز و مقایسه توالی DNA ژن مربوط با اطلاعات بانک جهانی ژن نشان داد که توالی آن 76 درصد با لیشمانیا (سارولیشمانیا) آدلری مشابهت دارد. با این حال برای تعیین هویت نهایی آن ها باید مطالعات بیشتری صورت پذیرد. از نکات جالب توجه این که در این مطالعه یک عدد پشه خاکی گونه سرژنتومیا سینتونی از اماکن انسانی صید شد که از خون هموگلوبین دار میزبان پستاندار تغذیه کرده بود.
    نتیجه گیری
    زیرجنس سارولیشمانیا به علت فقدان فاکتور لیپوفسفوگلیکان توانایی ورود به سلول های فاگوسیت کننده را نداشته و برای انسان بیماری زا نیستند. گلیکواینوزیتول فسفولیپید ساختاری است که در این نوع انگل ها وجود داشته و با سرم بیماران کالاآزاری، کمپلکس آنتی ژن- آنتی بادی ایجاد می نماید. به علت شباهت آنتی ژنیکی این نوع انگل ها و انگل های لیشمانیای آلوده کننده پستانداران، در بررسی های سرولوژیک امکان گزارش مثبت های کاذب کالاآزار وجود دارد. ناقل این نوع انگل ها جنس سرژانتومیا است که بعضی از زیرجنس های آن مانند سینتونیوس مشخصات حدواسط جنس فلبوتوموس را نشان می دهند. بعضی از گونه های این زیرجنس، قادر به گزش انسان هستند. این نخستین گزارش از خونخواری سرژنتومیاها از پستانداران و حضور انگل مشابه لیشمانیا (سارولیشمانیا) آدلری در ایران است.
  • شیوا میرکلانتری، اشرف محبتی مبارز، سید رضاحسینی دوست، جعفر اصلانی صفحه 75
    هدف
    لژیونلا پنوموفیلا عامل بیش از 95 درصد پنومونی شدید لژیونلایی است. جداسازی عامل ایجادکننده پنومونی از نمونه های مایع برونکوآلوئولار با کشت یک فرایند حساس و زمانبر است. بعضی گونه های لژیونلا با وجود زنده بودن در نمونه بالینی، در محیط کشت رشد نمی کنند. هدف از این مطالعه جداسازی لژیونلا از نمونه های مایع برونکوآلوئولار با دو روش PCR و کشت است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از 70 بیمار مشکوک به پنومونی لژیونلایی، نمونه مایع برونکوآلوئولار تهیه شد. نمونه ها روی محیط اختصاصی لژیونلا (BCYE) کشت داده شدند. تمامی نمونه ها نیز با استفاده از آغازگرهای اختصاصی (ژن mip) با روشPCR ارزیابی شدند.
    نتایج
    از 70 نمونه مایع برونکوآلوئولار مورد بررسی، (2/4 درصد) 3 نمونه با کشت و (4/8 درصد) 6 نمونه باPCR مثبت شدند. تمامی نمونه های کشت مثبت با PCR هم مثبت بودند. از طرفی علایم بالینی بیماران نیز کاملا با نتایج به دست آمده در آزمایشگاه مطابقت داشت.
    نتیجه گیری
    تشخیص سریع و دقیق لژیونلا پنوموفیلا برای درمان عفونت های شدید ناشی از این باکتری بسیار مهم است. آنالیز نتایج ما نشان داد که حساسیت و سرعت روش PCR خیلی بیشتر از کشت در نمونه های مایع برونکوآلوئولار برای شناسایی لژیونلا پنوموفیلا است. بنابراین روش PCR می تواند روشی مناسب برای جداسازی و شناسایی لژیونلا پنوموفیلا از نمونه مایع برونکوآلوئولار در بیماران مبتلا به پنومونی شدید باشد.
  • پروانه نیک پور، سیدمهدی جعفرنژاد، مهدی فروزنده مقدم، سیدجواد مولی صفحه 85
    هدف
    نوکلئوستمین جزء خانواده ای از پروتئین های هستکی است که به میزان زیادی در سلول های بنیادین جنینی، عصبی و مزانشیمی بیان می شود و در تنظیم خودبازسازی این سلول ها نقش دارد. بیش بیان این ژن در رده های سلولی سرطانی متعدد و نیز بافت های توموری چون تومورهای معده، کبد و پروستات نشان داده شده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی آثار سرکوب بیان این ژن در رده سلولی سرطانی مثانه با روش RNAi است.
    مواد و روش ها
    پس از تایید بیان ژن نوکلئوستمین در رده سلولی سرطانی 5637، الیگونوکلئوتیدهای 21 تایی بر علیه آن به داخل سلول ترانسفکت شده و سرکوب بیان ژن با روش RT-PCR، ایمونوسیتوشیمی و وسترن بلات تایید شد. آنالیز رشد سلولی با شمارش سلول ها انجام گرفت. تغییرات در چرخه سلولی و رخداد مرگ برنامه ریزی شده سلول به ترتیب با رنگ آمیزی سلول ها با رنگ پروپیودیم آیودید وآنکسین V-FITC مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    ژن نوکلئوستمین به میزان بالایی در سلول های 5637 بیان می شود. بررسی بیان ژن نوکلئوستمین با روش نیمه کمی و پس از تیمار با الیگونوکلئوتیدهای اختصاصی بر علیه این ژن، کاهشی در حدود 85 درصد را در مقایسه با گروه های کنترل نشان داد. علاوه بر این، نتایج ایمونوسیتوشیمی و وسترن بلات نیز تاییدکننده سرکوب بیان ژن در حد پروتئین بود. بررسی منحنی رشد سلول ها نشان داد که با گذشت 72 ساعت، کاهش قابل ملاحظه ای در تعداد سلول های گروه تیمار شده با الیگونوکلئوتیدهای نوکلئوستمین قابل مشاهده است. بررسی چرخه سلولی نیز بیانگر رخداد مرگ برنامه ریزی شده سلول پس از مهار نوکلئوستمین بود که رنگ آمیزی اختصاصی با آنکسین V-FITC نیز این یافته را تایید نمود.
    نتیجه گیری
    بیان ژن نوکلئوستمین نقش مهمی در تکثیر سلولی و جلوگیری از مرگ برنامه ریزی شده سلول در سلول های رده سرطانی 5637 ایفا می کند. مطالعات بیشتر در زمینه سرکوب بیان این ژن در محیط بدن می تواند در آینده راهگشای یافتن هدف های درمانی بالقوه برای سرطان مثانه شود.
  • هاله وثقی، مهرداد بهمنش، مجید صادقی زاده صفحه 95
    هدف
    انکوپروتئین E1A در آدنوویروس تیپ 5 یک فاکتور تنظیمی است که موجب کنترل فرایند رونویسی ژن های آدنوویروس می شود. این پروتئین با تغییر در عملکرد پروتئین های مهم سلولی از جمله p21 و pRb سبب ایجاد شرایط مساعد برای همانندسازی ژنوم ویروس و ترانسفورم شدن سلول های میزبان می شود. هدف از تحقیق حاضر مهار پایدار بیان ژن E1A در سلول های HEK 293 با استفاده از روش RNAi بوده تا آثار این مهار روی سلول های فوق بررسی شود.
    مواد و روش ها
    ناحیه پروموتر U6 و shRNA از دو پلاسمید اهدایی کنترل و پلاسمید کدکننده siRNA اختصاصی علیه ژن E1A به نام های pSP81-E1A و pSP-81 در پلاسمید pcDNA3.1 ساب کلون شد. سپس سازه های ساخته شده با روش لیپوفکشن به سلول های سرطانی HEK 293 ترانسفکت و کلونی های سلول های ترانسفورم شده بر اساس مقاومت به آنتی بیوتیک نئومایسین انتخاب شدند. تغییرات حاصل از این عمل روی بیان ژن E1A با استفاده از روش RT-PCR بررسی شد.
    نتایج
    بررسی ها نشان گر عدم تفاوت در میزان بیان ژن E1A در پی ترانسفکشن سلول ها با پلاسمیدهای مورد نظر در دو گروه مهار و کنترل بود. برای بررسی احتمال تاثیر روند کلونینگ بر عملکرد پروموترU6، سلول ها با پلاسمیدهای اهدایی نیز ترانسفکت شدند که مجددا عدم مهار بیان ژن E1A مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که با وجود تکرار آزمایش هکرمهار قابل توجهی صورت نگرفت. برای کسب اطمینان از صحت توالی ژن E1A، قطعه تکثیر شده در فرایندPCR، که شامل ناحیه s13 این ژن است، توالی یابی شد. نتایج حاصل از توالی یابی با وجود جهش در یک نوکلئوتید در ناحیه ای بود که به عنوان هدف برای siRNA انتخاب شده بود. بنابراین می توان علت عدم مهار را به وجود این جهش در ترادف ژن E1A در سلول های استفاده شده در این مطالعه مربوط دانست.
|
  • Maryam Bikhof Torbati, Hossein Khanahmad, Fatemeh Jamshidi, Morteza Karimipour, Majid Sadeghizadeh, Mohammad Ali Shokrgozar, Amir Amanzadeh, Sirus Zeinali* Page 1
    Objective
    β-thalassemia is caused by absence or reduction of β-globin chain synthesis. One of the effective therapeutic methods for this disease can be gene therapy by viral vectors. The capacity of lentiviral vectors is approximately 8 kb, we designed a 6 kb construct containing mini LCR and β-globin gene instead of LCR region. The aim of this study is to make a recombinant lentiviruses containing miniLCR and β-globin gene for transfer to the target cells for gene therapy of β-thalassemia.
    Materials And Methods
    HS2, HS3, HS4 segments (mini LCR) and β-globin gene with 5΄ and 3΄ UTR were amplified from the genomic DNA of a normal individual by PCR. Each segment was cloned in pTZ57R/T vector and then sub cloned first into the pBGGT vector and finally into the pLenti-Dest vector. Final transfer vector and the three helper packaging plasmids (Plp1, Plp2, Plp/VSVG) were cotransfected into 293T packaging cells using lipofectamine 2000. Harvested viruses were confirmed by RT-PCR on extracted RNA of these recombinant lentiviruses.
    Results
    The titer of lentiviral stock determined in a K562 cell line and compared with COS-7 cell line. The titer in both cell lines was the same. Optimum MOI for COS-7 cell line was 5 and when polybrene was used transduction increased by 2 fold. The remaining transduced COS-7 colonies were expanded and DNA was extracted. By PCR, random integration of construct into the genome was evaluated.
    Conclusion
    The produced lentiviruses can be an appropriate means for effective transfer of the designed construct into dividing and non-dividing cells such as hematopoetic stem cells for transplantation of beta thalassemia patients. Efficiency of transduction by leniviruses is more than the gene targeting technique. Also units of HS2, HS3 and HS4 regions in mini LCR and selection of larger HS3 unit may increase the expression of beta globin gene.
  • Mansour Hadadian, Fatemeh Ghafarifar*, Abdolhosein Dalimi Asl, Shahla Roudbar Mohammadi Page 13
    Objective
    This study was conducted to evaluate the frequency of human hydatidosis in Kurdestan province by ELISA technique.
    Materials And Methods
    In this study the sera of 1979 individuals were collected from different area (cities and villages) of Kordestan province. The serum dilution of 1/400 was selected for ELISA test.
    Results
    The results indicated that 1.12% of the individuals from Kordestan province showed positive sera. The results also showed that in Kordestan 0.9 % and 1.42% of the people who live in the cities and villages had positive sera respectively. In this study 1.65% of female and 0.45 % of male were positive. From the obtained result we found maximum number of infected people were in the range of 30-40 years (1.59%).
    Conclusion
    According to the results obtained from this study the highest percent of infection was found in the city of Ivandarre, the reasone for this defference (1.69%) is due to the fact that most of the people who are involved in animal husbendary in the province live in this city.
  • Mahmoud Reza Rafiee, Hamid Reza Kalhor, Mohammad Marandi, Seyed Javad Mowla* Page 19
    Clinical application of embryonic stem (ES) cells faces difficulties regarding tissue rejection as well as ethical limitations. One solution for these issues is to reprogram somatic cells by the injection of their nucleus into an enucleated oocyte or zygote. However, technical complications and ethical considerations have impeded the therapeutic implications of this technology. An approach which is most recently developed is in vitro induction of reprogramming in adult cells. This was first achieved by using four transcription factors, including Oct4, Sox2, c-Myc and Klf4. Subsequently, many ongoing efforts were performed for enhancing this method, also for making it compatible with clinical applications. However, there is still a long road ahead. In this paper we review strategies to reprogram somatic cells to embryonic state and discuss about the recent strategy and the relevant developments.
  • Fatemeh Roudbari, Farzaneh Sabahi*, Mohammad Nabi Sarbolouki, Farzaneh Barkhordari, Mehdi Mahdavi, Ahmad Adeli, Fereidoun Mahboudi Page 31
    Objective
    The global HIV epidemic continues to expand and exceeding previous predictions. An effective vaccine represents the best hope to curtail the HIV epidemic. DNA vaccines induce humoral and cellular responses and mimic live vaccines without their pathogenic potential. The importance of CD8+ CTL responses in controlling HIV and SIV viremia has led to production of a series of vaccine candidates that effectively induce these responses. It is now widely believed that an HIV vaccine strategy must stimulate both a strong humoral (antibody) as well as cell-mediated (CTL) immune response.The p24 and gp41 play many important roles in host-virus interaction and pathogenesis. These proteins are considered as attractive vaccine candidate in which their immunogenecity and immunomodulatory effects have been confirmed.
    Materials And Methods
    In this study, a construct, pcDNA3.1Hygro- (p24-gp41), was evaluated as a DNA vaccine candidate in Balb/C mice for generation of effective cellular immune responses. For immunizing, we used dendrosome, a novel family of vehicles for transfection and therapy. IFN-γ cytokine production and total antibody were detected by ELISA. Lymphoprolifration assay was performed by MTT test.
    Results
    ELISA and MTT assays confirmed that the cited p24-gp41 fusion gene is able to enhance immune responses in mice.
    Conclusion
    The construct that was used in this research can be a good candidate for DNA vaccine against HIV-1, if the future complementary tests demonstrate the same trends of immunogenic responses shown in this study.
  • Bahareh Abd Nikfarjam*, Zahra Amirghofran, Eskandar Kamali Page 41
    Objective
    In peripheral blood polymorphonuclear and mononuclear cells Nitric Oxide (NO) could be synthesized by an enzyme called inducible NO synthase (iNOS). iNOS gene (NOS2A) is located on chromosome 17 at position 17q11.2-q12. NO is released during inflammatory responses. In the present studies the frequency of NOS2A gene polymorphisms and their effects on NO production were investigated in the Peripheral Blood polymorphonuclear and mononuclear cells of normal individuals.
    Materials And Methods
    In this study the frequency of NOS2A gene polymorphisms at positions -1659 C/T and +150 C/T of 232 normal subjects were investigated using PCR-Allele specific and PCR-RFLP methods, respectively. To study the effect of -1659 C/T and +150 C/T polymorphisms on NO production, polymorphonuclear and mononuclear cells of peripheral blood of 92 normal subjects were isolated and then stimulated by E.coli culture supernatants (ATCC 25922) for induction of iNOS enzyme and NO production. After 24h, the level of NO production in the culture supernatant were measured by Griess reaction. Polymorphisms as mentioned above were also studied in these normal cases.
    Results
    The results showed no significant difference in the level of NO production of various genotypes in the polymorphonuclear and mononuclear cells of peripheral blood of normal subjects.
    Conclusion
    Our results indicated no significant correlation between NOS2A genotypes and NO production. No significant difference was observed between Gambia and China normal population and normal subjects of this study in NOS2A -1659 C/T and +150 C/T polymorphisms. In Iran these differences are due to the genetic and ethnic differences among the studied populations, which indicates the importance of NOS2A polymorphism in the NO production, suggesting further studies in other ethnic groups.
  • Behjat Gholami, Majid Sadeghizadeh*, Hossein Najmabadi Page 51
    Objective
    Chronic Myeloid Leukemia (CML) is a malignant clonal disorder of hematopoietic stem cells which results in increase of myeloid cells, erythroid cells and platelets in the peripheral blood and hyperplasia in bone marrow. Investigations have shown different types of BCR- ABL variants in these patients. In Iran only 3 types of these variants have been identified because most of the clinical laboratories usually use only few sets of primers which can not detect all types of the variants simultaneously. In this study we developed a method with which all types of variants in chronic Myeloid leukemia patients can be recognized.
    Materials And Methods
    blood samples from 100 persons who were under treatment or diagnosis for CML were received from Clinical laboratory. RNA was extracted from 600 µl of each sample using Roche Commercial kit and converted to cDNA by reverse transcriptase enzyme the cDNAs were analyzed for BCR- ABL variants using two sets of primers. All samples were also studied by RT- Multiplex Nested PCR method.
    Results
    RT-Multiplex PCR could detect BCR-ABL in all samples which were positive for these Fusion Gene mRNA. From 100 collected samples 46 percent were positive and 54 percent were negative by RT-Multiplex PCR method and 44 percent were positive and 56 percent were negative by RT-Multiplex Nested PCR method.
    Conclusion
    By using one step PCR we detected more variants of BCR- ABL in one tube at shorter time and lower cost. This method showed 100 percent specificity and can further be improved by taking more samples and also real time PCR for quantitative analysis.
  • Mohammadhassan Jokar*, Mahmood Mahmoodi, Sara Hesari, Mansooreh Sobhani Page 59
    Objective
    Anti-cyclic citrullinated peptide (anti-CCP) antibodies are highly specific markers for rheumatoid arthritis (RA) and useful for predicting rheumatoid arthritis (RA) development and progression. We assessed the diagnostic value of anti-CCP antibodies in our patients with RA.
    Materials And Methods
    Anti-CCP antibodies and rheumatoid factor (RF) titers were determined in 247 serum samples: 128 from RA patients, 119 from control group (48 from healthy controls, 71 from patients with rheumatic disease other than RA or hematologic malignancies).
    Results
    There were 128 (93 females, 35 males) patients with rheumatoid arthritis and 119 (78 females, 41 males) controls. The sensitivity of Anti-CCP was 66.40% for diagnosis of RA with a specificity of 94.11%. The sensitivity of RF was 69.53% and its specificity was 81.51%.
    Conclusion
    In our patients Anti-CCP has a moderate sensitivity but high specificity for diagnosis of RA.
  • Naseh Maleki, Ezzatodin Javadian, Mehdi Mohebali, Abdolhossein Dalimi Asl, Javid Sadraei, Zabih-Alah Zarei, Mohammad Ali Oshaghi* Page 65
    Objective
    An entomological survey was carried out for Leishmania vector incrimination of sand flies in northwestern Iran.
    Materials And Methods
    Among other specimens, 358 sand flies belong to the Sergentomyia Genus were tested for leptomonad infection using semi-nested PCR method as well as sequence anlalysis of ITS-rDNA fragment.
    Results
    Results of semi-nested PCR against kietoplast DNA showed reptile leptomonad infection in two specimens of S.dentata. The ITS2 sequence analysis of the specimens revealed 76% identity with those of Leishmania (sauroleishmania) adleri of Genbank. However, further studies need to clarify the species identity of the leptomonads. Interestingly, blood meal analysis of the sand flies determined an S.sintoni specimen with mammalian hemoglobin.
    Conclusion
    This reptile related sauroleishmania parasites lacks the Lipophosphoglican (LPG) necessary for entrance to human phagocytes cells, and hence are not human pathogen. However, the GlycoInositoPhosphoLipid (GIPL) molecules of this parasite reacts with sera of kala-azar patients and may cause false positive scores in sero-epidemiological surveys for kala-azar. Sauroleishmania can be transmitted to human by infected bite of some Sergentomyia subgenera that show intermediate
  • Shiva Mirkalantari, Ashraf Mohabati Mobarez*, Seyed Reza Hoseini Dost, Jafar Aslani Page 75
    Objective
    Among the members of legionellaceae, Legionella Pneumophila is involved in 95% of cases of severe pneumonia. Isolation of the causative agent from bronchoalveolar lavage (BAL) fluid specimen is a delicate process and also time-consuming. Moreover, it has been shown that some Legionella strains may be viable but cannot be cultured. The aim of this study was comparison of culture and PCR for detection of Legionella pneumophila from bronchoalveolar lavage (BAL) fluid specimens
    Materials And Methods
    In this study, 70 BAL fluid specimens were collected from patients suspected to Legionnaires’ disease. These samples were cultured on selective buffered charcoal-yeast extract agar (BCYE) and then tested with specific L. pneumophila primers for mip gene.
    Results
    Among 70 BAL samples, three (4.2%) were positive with culture and six (8.4%) of specimens were positive by PCR. The three culture positive samples were all positive after specific DNA amplification. Among 63 culture-negative samples, 3 were positive after amplification. The clinical features of the patients were in accordance with legionellosis.
    Conclusion
    The accurate diagnosis of Legionella pneumophila has an important implication for the treatment of infection. Analysis of the results showed that PCR is faster and more sensitive for isolation and identification of L. pneumophila to apply on BAL fluid specimens than culture. Therefore, specific Legionella PCR can be a good option for isolation and identification of Legionella pneumophila from bronchoalveolar lavage (BAL) fluid specimens in patient of severe pneumonia
  • Parvaneh Nikpour, Seyed Mehdi Jafarnejad, Mahdi Forouzandeh, Seyed Javad Mowla* Page 85
    Objective
    Nucleostemin (NS) is a recently identified gene that is expressed mainly in the nucleoli of neuronal, embryonic and mesenchymal stem cells which plays a role in their self renewal. Over expression of this gene has been reported in several cancer cell lines tumoral tissues including gastric, hepatic and prostate cancer. In this study, we investigated the effects of suppression of this gene by RNAi technique in a human bladder cancer cell line.
    Materials And Methods
    After confirmation of expression of nucleostemin in the bladder cancer cell line 5637, 21-mer oligoes against NS were transfected into cells and suppression of NS was confirmed by RT-PCR, immunocytochemistry (ICC) and western blotting. Proliferation assays were done by counting the cell numbers. Changes in cell cycle and apoptosis induction were assessed by staining cells with Propidium Iodide and Annexin V-FITC respectively.
    Results
    Our results revealed that nucleostemin is highly expressed in 5637 carcinoma cells. Expression of NS, by semi-quantitative RT-PCR, after treatment with specific oligoes against it, decreased around 85% in comparison to control groups. In addition, ICC and western blotting further confirmed the suppression of nucleostemin at the protein levels. Analysis of cell proliferation assays showed a considerable decline in the number of cells, specially, 72 h after treatment of cells with oligoes against NS. Cell cycle analysis after NS suppression showed increase of sub-diploid events, characteristic of apoptotic cells that were confirmed by staining cells with Annexin V-FITC dye.
    Conclusion
    It seems that nucleostemin expression plays an important role in the induction of cell proliferation as well as inhibition of apoptosis occurrence in 5637 cells. Further studies focusing on suppression of this gene in vivo, may help to find potential therapeutic strategies to cure bladder cancer.
  • Haleh Vosgha, Mehrdad Behmanesh*, Majid Sadeghizadeh Page 95
    Objective
    E1A oncoprotein of adenovirus type 5 is a regulatory factor which controls transcription of other adenovirus genes. This protein promotes both viral genom replication and host cell transformation by altering the function of certain important cellular proteins such as p21 and Rb. The aim of the present study was to constantly reduce the expression of E1A gene in HEK 293 cell line by RNAi technique in order to analyse the effects of this suppression on these cells.
    Materials And Methods
    The U6 promoter and shRNA regions from the control and E1A specific siRNA coding plasmid as pSP-81 and pSP81-E1A were subcloned into pcDNA3.1. Then these constructs were transfered into the HEK 293 cancerous cells using lipofection method and successfully transfected cell colonies were selected based on neomycin antibiotic resistance. Changes in E1A gene expression were analysed by RT-PCR technique after selection process.
    Results
    Final analysis showed no obvious difference in E1A gene expression level in the suppresed and control groups, upon transfection with the constructed plasmids. In order to examine the possible influence of cloning procedure on the function of U6 promoter, cells were transfected with Dr. Hacker’s original plasmids, but no inhibition of E1A gene expression was observed again. The results of sequencing revealed existence of a mutation in the siRNA target region for the E1A gene sequence.
    Conclusion
    These results illustrated that no considerable suppression has been occurred by repeating Dr. Hacker’s expriment, even with application of very effective lipofection method. To examine the sequence of the E1A gene, the PCR product of the 13s region of the gene was sequenced. Sequencing revealed existence of a point mutaion in the siRNA target region. It seems that observed impaired interference could be attributed to this mutation in the E1A gene of the studied cells.